If you want to get ahead

Generelle bestemmelser

Aldersgrense
Nedre aldersgrense er 12 år i følge med foresatte. Grensen for å reise alene og/eller delta på regattaer er 15 år. Vi har 0-toleranse for alkoholbruk for medseilere under 18 år, også i utenlandske havner.

Avbestillingskostnader
Mer enn 60 dager før avgang: Administrasjongebyr kr 300,-.
45-59 dager før avgang: 50% pluss administrasjonsgebyr
Mindre enn 45 dager før avgang: Full pris

Bestilling/påmelding
Du kan melde deg på online. Du får så tilsendt et reisedokument med betalingsinformasjon. Hele beløpet betales i nettbanken, husk KID nummer. All påmelding er bindende.

Helse
Alle med normalt god helse kan seile med Sørlandet. En viktig del av opplevelsen for alle medseilerne er at skuta seiler mest mulig. Alle må bidra om bord og være aktive på sine vakter. Vi forventer at flest mulig også entrer riggen, men ønsker du ikke det, sier du fra til besetningen. Har du en helsemessig begrensing må dette vurderes nærmere. For mange er sjøen et fremmed element og helsemessige begrensinger du ikke tenker over til daglig kan forsterkes om bord. Det forventes at alle ombord er i stand til å ta vare på seg selv da besetningen ikke har kapasitet til å yte ekstra hjelp til den enkelte. En helsemessig begrensing vil forsterkes ytterligere i dårlig vær. Dersom du benytter rullestol eller krykker, kan du ikke delta på tokt.

Det er viktig at det opplyses om allergier, kroniske sykdommer, og all medisinbruk må registreres. Vær oppmerksom på at medisiner mister sin effekt ved sjøsyke. Husk å gi beskjed til sersjanten og din vaktleder om bord dersom du bruker sjøsyketabletter eller sjøsykeplaster (vi anbefaler plaster som fås på resept). Ved bruk av sjøsykemedikamenter kan du ikke entre riggen.

Alle over 70 år må levere en helseerklæring fra sin lege som ikke er eldre enn 3 måneder før toktets start.

Dersom det senere skulle komme frem at opplysninger er tilbakeholdt og en medseiler viser seg å være til urimelig stor belastning for øvrige medseilere og besetning, eller å utgjøre en fare for seg selv eller andre, kan vedkommende medseiler bli satt i land på et sted og tidspunkt som kapteinen finner hensiktsmessig. Videre kostnader til hjemreise etc. må dekkes av medseileren.

Innsjekking
Innsjekking er 2 timer før avgang, dersom det ikke er gitt annen informasjon.

Livet om bord
På banjer sover man enten i faste køyer eller hengekøyer. Vaktlagene blir fordelt slik: 8-12, 12-4 og 4 -8 , to vakter i døgnet. En viktig del av opplevelsen for alle medseilerne er at skuta seiler mest mulig. Alle må bidra om bord og være aktive på sine vakter. Faste oppgaver under vakten er utkikk, rorvakt og brannrunder, medseilere må være tilgjengelige på dekk under vakten. Vi forventer at flest mulig også entrer riggen, men ønsker du ikke det, sier du fra til besetningen. Noen vakter er hektiske, mens andre kan være svært rolige. Da vil vår faste besetning undervise i sjømannskap, knoper og stikk o.l.. Husk å gi beskjed hvis du reiser sammen med noen som har annet bookingnummer enn deg selv, for at dere skal kunne komme på samme vaktlag. Sersjanten fordeler vaktlisten og vi  prøver å ta hensyn til spesielle ønsker, men kan ikke garantere det.

Det serveres god mat om bord. 3 måltider i to seatings.

Husk å gi beskjed om allergier ved bestilling, i god tid før toktet.

Pakkeliste
Sovepose, varmt og vanntett tøy, lue, vanter, toalettsaker, solkrem, sko med gode gummisåler, håndkle. Gummistøvler kan være godt å ha. Velg klær som tåler flekker, her er litt tjære, olje m.v. Vi anbefaler at du pakker i myk bag uten hjul. Bagen skal kunne legges inn i skapet ditt, som rommer 80 liter. En del av skapet kan låses med en liten hengelås som du tar med eller kjøper om bord.

Mobiltelefonen har ingen dekning når vi er i åpen sjø. Skulle det oppstå en situasjon hvor kontakt med land er nødvendig er skuta og kontoret behjelpelige. Vi har 220 V strømforsyning.

Husk å medbringe pass, uansett hvilke havner og land vi seiler mellom.

Skuta er helt tørrlagt mens vi er i sjøen. Alkoholholdige drikker kan ikke medbringes om bord, dersom dette oppdages, vil de konfiskeres.

Sikkerhet
For at alles opplevelse om bord skal bli så trygg som mulig, er det helt nødvendig at hver enkelt setter seg inn i og respekterer skipets sikkerhetsregler. Studer skipets sikkerhetsplan på forre banjer og bli kjent med plasseringen av redningsutstyr om bord. Det er ikke tillatt å sitte på rekka av sikkerhetshensyn. Løp ikke på dekk og gå forsiktig i leiderne.

Riggtrening må alltid foregå sammen med fast mannskap. Løse gjenstander, som mobiltelefon, solbriller og lignende må fjernes. Briller må festes med snor. Medseilere kan kun entre riggen når de blir bedt om å gjøre det, eller innhenter tillatelse fra vakthavende offiser eller vaktleder.

Til og fra havner
Reise til og fra havner er ikke inkludert i toktprisen. Endringer i avgangs- og ankomsttider kan forekomme, og man må ta høyde for dette når man bestiller annen transport. Ankomsten kan bli tidligere, men du kan bo om bord til oppgitt ankomsttid. Vi kan også risikere at det er ventetid inn til kai.

Reiseforsikring
Medseilere må ha gyldig reiseforsikring.
NB: Stiftelsen er ikke økonomisk ansvarlig for forsinkelser som måtte oppstå, og er ikke ansvarlig for øvrige reisekostnader.

Personopplysninger
Stiftelsen kan lagre personopplysninger for å kunne sende informasjon om fremtidige tokt. Medseilere må henvende seg til kontoret dersom de ønsker å reservere seg mot dette. Under tokt kan det bli tatt bilder av medseilere og skuta, Stiftelsen forbeholder seg retten til å bruke slike bilder i markedsføringsøyemed, både på nett og på trykk.

Skade/tyveri
Stiftelsen har intet erstatningsmessig ansvar dersom personlige eiendeler skulle bli ødelagt eller stjålet under oppholdet. VI anbefaler at du låser bort eiendeler i skapet ditt, men husk at skuta beveger seg og at ting kan knuse selv om det er innelåst.

Klagefrist
En eventuell klage på reisen må gjøres skriftlig til Stiftelsen innen en måned etter toktet, pr. e-post til market@sorlandet.org


^