If you want to get ahead
<Tilbake til siste nytt
  • bilde
07. Oktober 2020

Kreativ bruk av tiden i karantene

Mens Covid-19 pandemien holder en klam hånd over hvordan vi utfører vedlikeholdet av "Sørlandet" vokser det frem en omtanke og innsatsvilje blant mannskap og ansatte på land som imponerer.

Fordi hun fortjener det

Førstestyrmann Agata Luczynska kom til Norge fra sin fritørn for noen dager siden. På grunn av de strenge restriksjonene oppholder hun seg i karantene i ei campinghytte nær verftet. For å få tiden til å gå og gjøre litt nytte for seg, har Agata fått tilsendt blokker, litt maling og annet utstyr slik at hun kan vedlikeholde dem. Hun gjør dem klar til neste sesong mens hun venter. De skal renses, pusses, males og smøres. 

 - For en fantastisk gjeng vi har som tar på seg alle typer oppgaver uansett rang og utdannelse kommenterer direktør i Stiftelsen Knut Arne Gjertsen. 

Skoleskipet Sørlandet ligger i dokk i Skudeneshavn og får omfattende vedlikehold. Mange av stålplatene i skroget til den 93 år gamle dama er tynnslitt av tæring. Nå repareres de etter tradisjonelle metoder av dyktige fagfolk fra Bredalsholmen dokk og fartøyvernsenter.